Digital Twin Tour de France Live

De organisatie van de Tour de France is gezwicht voor de kracht van Digital Twinning. Op de website van de Tour kan je nu via de digitale tweeling van seconde op seconde meekijken met de werkelijkheid. Natuurlijk loopt de digitale verwerking iets achter op de werkelijkheid maar dat is verwaarloosbaar. Het lijkt erop dat je bijna actueel meebeleeft wat er gebeurt.

(NTT)(Tour de France) Etappe 10 Albertville – Valence 06.07.2021 (kies de etappe van vandaag)

Het tourcircuit is vooraf in de digitale kaart gezet en ESRI serveert de sensorinformatie van de renners direct op de kaart. Tegelijkertijd wordt de snelheid en hoogteverschillen weergegeven. Een representatie van de renners via avatars is ook zichtbaar terwijl live de posities worden bijgewerkt. Omdat dat te combineren is met het toerverslag en de TV-beelden heb je zo ongeveer alles voorhanden wat je zou kunnen wensen. Alleen de joystick om jouw favouriete renners net op het goede moment iets harder te laten gaan ontbreekt gelukkig nog.


Live weergave van de Tour de France
Het avatar beeld schematisch met de kopgroep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.