Kookboek: Professionaliseren projectmanagement

Kookboek: Professionaliseren projectmanagement

Optimo Projectleider Martin Geurts:

“Het Optimo Kookboek is een breed toepasbaar handzaam en flexibel instrument voor ons”

“Het Optimo Kookboek kent een duidelijke menustructuur en compacte inhoud”

“Het Optimo Kookboek is daardoor een praktisch handvat om projecten doelmatig en efficiënt uit te voeren en te managen”

Optimo is een dienstverlener die als erkend AFAS-implementatiepartner werkzaam is in gespecialiseerde marktsegmenten zoals de zorg, bouw, onderwijs, retail, horeca, zakelijke dienstverlening. Ze verzorgt voor haar klanten zowel de volledige ERP-implementatie als dat zij de meer gespecialiseerde HR-implementaties verzorgt. Daarnaast biedt Optimo diensten aan op het gebied van detachering en outsourcing. Optimo is een snel groeiende onderneming die hecht aan klantgericht werken en leveren van professionele kwaliteit.

Optimo maakt gebruik van de AFAS-SIMPLR-methode als een implementatiecanvas. Daarmee wordt het werk dat OPTIMO en haar klanten bij een AFAS-implementatie samen uitvoeren als een checklist gegenereerd. Voor kleinere trajecten volstaat deze gegenereerde activiteitenstructuur vaak om eenvoudig projectmanagement te voeren. Optimo wilde een verdere professionalisering van projectmanagement tot stand brengen. Ze was op zoek naar pragmatische manier om op uniforme wijze kleinere maar ook grotere implementatie projecten effectief en efficiënt te definiëren en te kunnen managen.

iX-Change Organisatieadvies heeft het Optimo-team daartoe bijgestaan in deze professionalisering. Samen werd een kookboek voor opdracht & projectmanagement tot stand gebracht. Een kookboek waarin de ingrediënten en bereidingswijze voor effectief projectmanagement zijn opgenomen. Een kookboek dat gericht kan worden doorlopen  op onderwerp en antwoorden geeft op het definiëren, plannen en managen van kleine én grote projecten. De inhoud van het kookboek is onafhankelijk van de gekozen projectmanagementmethode vormgegeven. Zo kan Optimo projecten afhankelijk van de aard van opgaven en klantwensen inrichten ,uitvoeren en managen volgens een AGILE, Prince II of bijvoorbeeld een PMW-aanpak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.