Onderzoek naar UOI-code stelsel

Geonovum voert voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek uit naar een unieke object identificator (UOI) voor alle bouwwerken in de gebouwde omgeving. Ze voert hiermee vervolgonderzoek uit naar de functuonele eisen die ten grondslag moeten liggen aan een ontwerp van een UOI-code-stelsel. Dat stelsel is een beoogd onderdeel van het zogeheten Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving DGSO, zoals dat binnen het DigiGo-programma ook is benoemd. Wil je meer weten over de UOI-code en wat een UOI_code stelsel beoogt kijk dan naar het filmpje van de Fibree-organisatie die eerder al onderzoek deed naar de UOI-code.

Fibree fimpje over de UOI Unieke Object identifier

Wil je een Nederlandstalige versie ga dan naar de Fibree-organisatie en klik op het filmpje onderaan de webpagina. iX-Change vervult de rol van projectleider / procesadviseur in het genoemde Geonovum onderzoek. Lees meer op de website van Geonovum, het BIMloket of het ministerie van BZK Geo basisregistraties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.