Publiek denken informatiesamenleving – een aanrader –

Afgelopen week verscheen een digitale special onder de noemer ‘Publiek denken’. Eeen fraaie inkijk in waar onze overheid zich mee bezig houdt waar het om digitalisering van de samenleving gaat. Vrijwel tegelijk werd in een Tweede Kamer commissie gesproken over het fenomeen digitalisering en hoe dat in een sneltreinvaart om zich heen grijpt. Voor leden van de vaste Tweede Kamer commissie ICT een reden om een onderzoekcommissie digitalisering in te stellen die dit najaar van start gaat.


Nog even terug naar de aanrader ‘Publiek denken‘ en de special over de informatiesamenleving. De achter de tegels met veelal fraaie foto’s of illustraties geplaatste berichten laten de brede verscheidenheid aan onderwerpen in de wereld van digitale transformatie bij de overheid en in de samenleving zien. het is evenwel nog een rank bouwerk waar de samenhang tussen alle onderdelen nog in de bouwfase verkeert, ondanks alle goed pogingen van de overheid dit te stroomlijnen. het is als het bouwwerk dat hieronder is gevisualiseerd en wat ik op een wandeltiocht in de Franse Alpen tegenkwam en als kuntswerk bewonderde. Het was flexibel, bewoog mee , maar behield tegelijk haar schoonheid en functie. Maar knip één of twee draadjes dan blijkt het niet langer zelfdragend en zijn extra constructieve voorzieningen gewenst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.