Atlas van de Veiligheid geeft subliem inzicht

De Bos Atlas van de Veiligheid geeft subliem inzicht in wat de kans op overlijden is in Nederland. Deze Atlas van de Veiligheid, uitgegeven door Wolters Noordhof, is de nieuwste uitgave in een reeks van thema gerichte Atlassen zoals die van de thema’s Ondergrond, Energie, Klimaat, Voedsel, Water, Erfgoed, Geschiedenis. Atlassen waarin zowel kaarten, tekst, foto’s als diagrammen en grafieken de lezer een subliem inzicht geven in de geografische variëteit van ons land.

Het nieuwste exemplaar met Veiligheid als thema, laat mooi zien welk resultaat het samenwerken tussen verschillende organisaties oplevert. Met het delen van de digitale gegevens van de samenwerkingspartners wordt veiligheid meer dan een abstract begrip. Wist u bijvoorbeeld dat de kans op overlijden als gevolg van overstromingen vele malen kleiner is dan die op het overlijden door een bijensteek of vallen ? En wat te denken van de kans op overlijden als gevolg van de dichtheid van straling van telefoon- en datanetwerken in uw regio? De gekozen vormen van visualisatie trekken de aandacht van de lezer en tonen daarmee mooi aan hoe belangrijk visualisatie is bij het communiceren van een boodschap. Iets dat bij het ontwikkelen van de presentatiestandaard voor de STOP-TPOD-standaard voor het Digitale Stelsel Omgevingswet ook speelt. Wat laat je zien om beslissers een goed beeld te geven over zoiets complex als waarover ze bij wet- en regelgeving over de fysieke leefomgeving beslissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.